Saturday, 31 August 2013

Selamat Pengantin Baru....

Haris balik cuti dan nak kawen... macam dejavu pulak...hihi. Jadi walaupun sibuk amat... tambahan nak outstation ke Jakarta... mana boleh ku tolak permintaannya.

Dulu masa kecik-kecik, time cousin-cousin kawen...few cousins yang kawen tapi tak habis belajar... eh bukanlah sekolah menengah... tapi belum habis lagi degree. Jadi orang-orang tua dok mengata kat belakang... saya tumpang mendengar... tapi taklah menyampuk, nanti kantoi pulak kena marah kann...pasang telinga, punya hebat depa dok mengata sampai senyap-senyap dalam hati berazam nak habis belajar dulu baru kawen...

Mempertahankan prinsip habis belajar itu... sebaik habis degree waktu cuti, teruslah kami kawen... berala kadar sesangatnya.... maklum tak punya simpanan mahupun pekerjaan... mengharapkan ihsan orang tua. Kenapa tergesa? Kerana lepas tu sambung pula buat ACCA ... pada mata orang ... masih juga tak habis belajarlah kannn ...hahaha takde makna...

Fahamlah kenapa orang selalunya risau kalau jodohnya sampai terlalu awal.... mungkin takut masih belum matang nak melayari alam rumahtangga ...sehingga mereka terlupa rumahtanggalah yang sebenarnya mematangkan seseorang... ataupun dari segi sara hidup..bila dah pilih jalan itu ... harus tahu cari jalan untuk menyara keluarga dan tidak terlalu membebankan orang dengan pilihan jalan hidup kita... saya dibelai penuh  manja oleh keluarga... usahkan kerja luar...kerja rumah pun kadang dilarang...tapi bila kawen...saya kerja kilang di London... sanggup tu... hihi. Keluarga juga tidak dilupakan .... orang tua yang nak merasa hasil membesarkan anak... biarpun sedikit yang dihulurkan... keberkatan itu besar. 

ehhh macam tazkirah pulak bunyinya... hehe... kalau Haris terbaca... anggaplah pesanan penuh  kasih sayang dari mak lang... jomlah tgk gambar... banyak pula ceritanya.









7 dulang.... sirih junjung orang lain yang gubahkan.... 






Selamat pengantin baru Haris dan Iffah, semoga bahagia ..saling memahami, berkat kehidupan selamanya. 




Giler berangin Masjid Besi Putrajaya... habis terbang shawl glam makcik.... kenalah balik cepat... lagi pun ada majlis yang perlu diuruskan.

2 comments:

  1. Hai dear..bestlah blog awk..penuh warna warni kehidupan..jemputla ke blog saya dan kita bertukar-tukar link pulak..:)
    http://superstorevitaminhebat.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq...in syaa Allah kita singgah.

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...