Tuesday, 3 September 2013

Happy Birthday Merdeka Girl!

Majlis apa yang nak diuruskan tew?... majlis Jaya... hari jadi campur hari raya... hehehe.

Kebetulan pula Haris kawen tarikh yang sama... bila bertindan majlis, payah juga nak uruskan... tapi kesian Daneen kalau tak buat majlis untuk dia... dah lah tiap kali birthday orang dia nangis sebab tunggu turn tak sampai-sampai... bila turn dia sampai, tak buat pula...so tak pe lah ... buat majlis kecil-kecilan untuk family dan jiran terdekat nan sebelah.

Sememangnya masa tak mengizinkan saya masak banyak... kerana malam sebelum tu ada majlis kesyukuran untuk Haris di rumahnya... aisey memang ikutkan banyak yang nak buat... harus planning pun bijak laksana... delegation and delegation...hehe. For main menu, bibiklah orang yang dapat tugasan... jadi menu pun menu bibik ye... bakso was the dish.. sempena baru balik Jakarta... hahaha. Selebihnya saya tempah kuah kacang dan mihun goreng. Mr H beli lemang , saya pula concentrate baking for desert table. Birthday cake saya tempah dengan Yummy Taste, niehashim.blogspot.com. Dhia dan Ayra tolong buat windmill for goodies. Abg Rizq blew ballons as usual.


Baju flower girl tu saya beli di Mangga Dua, ada sales, so sepasang baju berserta hairband cuma berharga lebih kurang RM33 sahaja... happy betul makcik dapat beli murah-murah. Terus warna tema jadi kaler hijau gitew...




Daneen now tengah minat Sofia the first....so the label, the cake bertemakan that character.  I printed the label pakai printer colour kat office... shame on me!.. tak dan nak replace ink printer kat rumah... tak pe lah I will bayar balik 3 helai printed label tu or I just not claim certain allowance to set it off. Hermmm bila entah saya nak  do proper labeling .... yang pastinya buat sendiri memuaskan hati saya dan jimat... hehe.


Saya cuma baked banana muffin dan chocolate pavlova, niehashim baik hati hadiahkan chocolate cuppies.




Sempat set up meja for kids before pegi kenduri. Then only I noticed most of the kids in the family... have grown up...guess   we will have more of weddings after this... hehehe.


Windmill and lolly as goodies this time... simple and cute... I will give tutorial how to make this in other n3... just wait.


Bakso bibik dah ready by the time balik kenduri.... tinggal hidang aje.

and tunggu tetamu...

Happy birthday my baby gal...


Aqila was our first guest,  she also is my no 1 silent reader..

Around 5, most of guests dah sampai... so bolehlah potong kek









Daneen said thank you all for coming.... and last but not least...


MERDEKA!! 

2 comments:

  1. Happy birthday daneen. Jangan lupa entry khas nak buat windmill.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq Juju... in sya Allah soon will do the n3...dedicated for you dear.

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...