Sunday, 2 March 2014

Once upon a weekend...Orang gaji bercinta dengan tukang kebun....


Halamaakk dah hari Isnin??
Tak cukup weekend lah...
Malasnya nak sekolah
Eh??
Malasnya nak kerja... huhu
nasib baiklah hari Isnin ada "Projek memikat suami"
Ada jugalah something to look forward to...

Banyak benor drama gaya bercinta lepas kawin
Masyarakat kita sukalah tengok citer cam gini
Ye lah dah kawin... tak lah dosa pengang- pegang...peluk peluk...
Kaedahnya yang melakonkan tetaplah berdosa kan...
Yang menengok ni camne pulak?? Ambil jer lah iktibar yg baik-baik.... tetaplah kena explain kat anak-anak.. berlakon itu tetaplah berdosa kalau cam gitu anakku... pasal kahwin itu lakonan cuma bukan betul-betul........( menjawab soalan anak-anak yang confuse)


Hari minggulah lah nak discover macam-macam huhuhu...dimanakah orang gaji ku?


Kenalah cari jalan...keluarkan whiteboard lama dan suruh CindeAyra cuci...


Sekarang cuaca sangatlah panas... pakai pun seksilah.


My tukang kebun pun seksi, pakai singlet jer...

Teringatlah masa singgle minggle dulu-dulu
Sukalah juga berangan...
dalam umur yang macam gitu... sukalah berangan bab- bab cinta... ewahh...
Kalau bangun pagi senyum-senyum mesti malam tu tidur mimpi jumpa hero...kakahkah

Selalu yang saya angankan... jalan citer dia lebih kurang dgn drama-drama kahwin paksa ni lah
Ceritanya selalunye begini...
Waktu  cuti semester Uni... kerja part time jadi orang gaji kat rumah orang kaya yang ada anak bujang hensem... pas tu ... samaada bapak dia berkenan atau mak dia berkenan... suruh kawen dgn anak dia yang hensem tu... mula- mula jual mahal ... lepas tu cinta habis...hahaha

Suatu hari Mr H cerita kat saya...
Dia masa time budak-budak dulu berangan
Jadi tukang kebun part time kat rumah orang kaya yang ada anak dara cun... lepas tu bercinta antara dua darjat...hahaha kaedahnya...

Rupe-rupenya... orang gaji part time berjumpa jodoh dengah tukang kebun part time...apaarahh...
Hahaha jom gelak guling-guling....
(Janganlah Mr H baca n3 ni.... mati makcik!)



Uolls dah test ini?....kuat betul pengaruh iklan kann...
Katanya boleh tahan sebulan...


Tapi kalo asyik kena curik buat bubble.... tak dan lah sebulan rasanya...huhuhu.


Lepas tu CiderAyra pegi kemas lemari baju dia....


Banyaklah baju dia yang dah tak muat... dia bagilah kat adiknya...




Wahh... kemain bergaya dengan baju secondhand...


Lepas tu orang gaji dengan tukang kebun pegi shopping barang untuk anak bujang nak masuk asrama... anak bujang cakap... kena pakai baju skema-skema...




Then habis shopping...orang gaji dan tukang kebun belanjalah anak bujang makan all his favourite food ...nanti dah masuk asrama takut kempunanlah pulak...eehhsss panas-panas ni ...sedapnya cendol tu.. shruupp... telan balik ayaq liur


Nampak ni kat kedai.... tanya Daneen... nak tak?
Tak naaaak .... Daneen tak nak ni... Daneen nak kinrara( kinrara??)
Yelah yelah... korang manalah main dengan menan orang gaji masa kecik... tapi eh beli jugak ... tak kiralah...hehe sapa yang endak tah?


Haaa baru nak senyum ... dah dapat tiara (Kinrara....)
Daneen pakai lawa-lawa ni ... kenapa... nak pikat anak orang kaya ka?....hihi.

2 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...