Wednesday, 13 March 2013

Aiz's 3rd Birthday @ A&W

Sebelum ni tak pernah buat party pun untuk Aiz's birthday... cuma celebrate kat restoran atau beli kek makan sekeluarga je. Semua anak pun saya tak celebrate besar-besar masa derang kecik setahun dua macam tu... pasal depa pun kecik lagi... tak hingat pun kalo tak tunjuk gambar... heheh... ( alasan nak mengelak buat parti). Bila dah 3 tahun baru buat birthday party... atau pun bila depa dah reti nak demand... atau pun kebetulan memang nak buat makan-makan... hehehe, tapi tetaplah diingati tarikh istimewa setiap anak... sememangnya hari kelahiran mereka adalah hari yang bahagia dan bermakna.


So last sunday genaplah Aiz 3 tahun... sememangnya angka 3 ni banyak makna dalam kelahirannya maka harus dicelebratelah... Aiz lahir 10.3.2010, pada pukul 3 ptg, seberat 3.3 kg dan bilik kami kat hospital tu  pun bilik 301...

Initially kami nak buat kat KFC... tapi penuhlah pulak... ramai pulak orang pilih tarikh tu ekk... nasib baik kat A & W kosong lagi... lepas confirmed date party, bayar deposit RM200... saya pun sibuk menjemput ahli keluarga je... maklum keluarga kami ramai... kalau jemput semua kenalan, confirm tak cukup ruang A &W tu... hehe. Since jemputan lebih kurang 45 orang, kami pilih package B , Package B ni sesuai untuk 40 orang jadi kami top up lagi extra 5 meals. Package B berharga RM400, lepas top up dan tax jumlahnya mencecah hampir RM500.... wah detail engko citer... bukan pe... untuk rujukan sape nak buat birthday party... sebab saya before buat pun sibuk juga surf tenet utk dapat info. 

tetamu yang hadir...

Weekend sebelum majlis, saya sibuk menyiapkan personalised goodies for kids and little candy buffet sebab A& W bagi bawa jajan... but strictly no outside food macam mee goreng dan seangkatan denganya.

Daneen tepi sikit... tak nampak train Thomas mama...
Haa... hebat tak train hasil kerastangan saya?.. thehehe





Punya busy menyiapkan semua tu sampai tak sedar Mr H bawa Aiz pegi potong rambutttt...aahhhh wheres my curly boy? Pelik pulak tengok dia without his curls.


Birthday boy with new hairstyle...hencem tak?

Nampak meriah tak? ... semasa majlis meriah...sebelum majlis pun meriah...meriah citer pasal kek Thomas yang diorder tak sampai-sampai... huhuhu

Mr H : Pukul berapa u suruh dia deliver? ( suara tinggi tapi dia tak perasan)

Saya : Pukul 3 lah  ( suara tinggi gak ... reflect suara Mr H)

Mr H : Kenapa tak suruh hantar pukul 12 ... awal sikit.

Saya : Ehh kan u yang suruh hantar pukul 3, initially pukul 4

Mr H : Yang u tinggi-tinggi suara ni kenapa? ( see... dia tak perasan suara dia tinggi... dia perasan suara I jer... sabar-sabar)

Saya : I stress lah ... spoil mood nak tema thomas... tapi jadi cam ni...nah you tgk message I dengan dia (hulur hp canggih saya kat dia)... dia cakap semua boleh... padahal before this pernah order dengan dia... hari tu pun dia buat silap minnie jadi mickey... tapi I tak kesah sebab still dapat kek...( I kan pemaaf ...I maafkan lah juga u anggap I tak reti buat order arrangement... nasib baik ada bukti...jangan u anggap I derhaka kat u sudahlah...hehehe)

Mr H : Haa.. u message kat dia balik,  tak yah hantar... kita beli kek lain jerr kat kedai ( nak pujuk leteww)

Saya : Ye lah kita cuma tak dapat kek jer... entah ... entah ada musibah menimpa dia...

Mr H : Ha ah... mati kot (  amboiii mulut tak de insuran dia ni... hehehe)

Sudahnya sampai lambat sikit  kat A&W sebab pi beli kek lain... kek biasalah, coklat velvet dan fruity vanilla.. beli kat bakery  Aeon je... tapi sedap... licin sekelip mata...

Acara memotong kek... acara last sekali...

Majlis bermula dengan makan-makan .....masa yang diperuntukkan cuma 1 setengah jam sahaja.

Food package B
Enjoy!
Tengah-tengah dok ngap tiba-tiba keluar benda alah ni....


Yang tengah makan terbantut.... budak-budak kecik termasuk birthday boy berkeliaran lari menangis takutkan bear besar ni... hok aloh... kesian...

apa lagi sibuk mak budak bercamwhoring dengan Mr Bear lah pulak... Aiz nangis pun I buat tak tahu...kekekeh

Eh eh .... awat Dhia nampak lagi tinggi dari saya ni...

Daneen  okay je ... tak takut pun...
Seterusnya bermulalah games utk budak-budak... pihak A &W ada menyediakan hadiah untuk games tersebut, hadiah untuk birthday boy pun ada juga ... games diakhiri dengan tarian chicky dance.... nampak semua kanak-kanak ribena riang sekali...


Thank you aunties and uncles for the birthday gift...


Aiz loves them all... will play with them the whole week ... dah pesan dengan mama dan bibik, seminggu ni tak payah kemas rumah... nanti susah nak cari menan... keta remote hitam tu selalu hilang... itu lah asyik abang Rizq dan papa je yang main...

6 comments:

  1. Assalam,
    Hepi Belated Besday Aiz.

    ReplyDelete
  2. Sampai sudah la ye kek thomas x sampai..xpe xde kek thomas party tetap meriah..

    Anyway..Happy belated birthday Aiz..moga menjadi anak yang soleh serta taat kepada agama & ibubapa ye..amin

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aminn... ya Rabbal Alamin... TQ aunty Zarin..

      memang dia tak respon pun pada hari tu ( senyap ti'pah , org kelate cakap) sebab tu Mr H cakap dia dah mati ... hehehe... at least bagitaulah kalo tak boleh buat, betul dak?

      Delete
  3. hi ....which A&W u buat parti ni? i plan nk buat jugak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Rianna,
      A&W Alam Damai... selamat berparti...

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...