Friday, 22 March 2013

Hello Kitty candy Buffet for dear Fatma Layla


Happy Birthday Fatma... finally the day has come ...

So I had finished preparing  few things... cuma tinggal nak masak-masak je.

Saya planned nak buat cupcake dan apam polkadot ... on top of pavlova yang mummy Fatma requested

Ingat nak masak malam lepas balik office tetapi macam penat dan peninglah pulak..so bangun pagi jer lah ... harap sempatlah... kena kejar buat sebelum budak kecik berdua tu bangun tidur...

Terkocoh-kocoh jugak saya... tapi buat-buat cool jer... kalau saya gelabah nanti Mr H lagi gelabah... kalau takat gelabah jer takpe... kalau dia start berleter ... tu yang tak tahan... hehe.

Finally semua siap ngam-ngam pukul 12.30 tghari... itupun atas bantuan Abg Rizq, Kak Dhia, Ayra dan Mr H... Mr H tu bising-bising... tangan dia gerak sama... tu yang okay tu... hehehe.

Few weekends saya spent untuk survey, shopping, planning, thinking, printing, ordering, and making... cehhh macam project besar-besaran... kekekeh... ye ye je lah... tapi betullarr ... kusyuk gila kerut-kerut kening kat opis tu... rupanya dok fikir dalam hotak... err riben kitty nanti nak warna purple atau silver...hehehe.

Pas tu ... bila boss tiba-tiba panggil... habis terbantut khayalan.... huish potong stim betullah...

Akhirnya khayalan bakal menjadi kenyataan... huish suspen takut tak menjadik...

Jomlah layan gambar-gambar candy buffet si amatur ini..


Mummy Fatma minta tema white and purple..

can u read the ryhme...?

 It says...

Fatma Layla is one today...
As sweet as candy...
As cute as kitty...
The love of mummy and daddy...

Macam tak percaya pulak... siap reka rhyme tu... hehehe ( jom naik bakul angkat sendiri...ngehngeh). Mr H cakap awat skema gila bahasa... hahhh potong stim lagi...!



Dari jauh mummy Fatma beli goodie ni...

This cupcake is the last menu I made that noon... Mr H tolong tabur manik kat atas tu...
Few days before  the party saya terfikir nak buat pavlova 2 tingkat.... silap besar pi cerita kat Mr H ... kesian member dok fikir 2 tingkat pakai stand macam kek 2 tingkat... pas tu dia dok imagine camne ntah... dia rasa impossible nak buat camtu... penat explain... tak faham jugak... kira ade juga kes yang tak tercapai dek akal Mr H yang bijaksana itu...
Macam ni lah Yang... bukan complicated macam yang u fikir tu...
Cute like kitty kann... jom Fatma potong kek

ooiih ramainya yang nak tolong Fatma tiup lilin...

Tapi yang paling brilliant yang saya prepare ialah bottle of bubbles as one of the goodies...


You see... semua budak-budak sibuk dok meniup buih tu... jadi mak budak bolehlah melahap sakan..pasal tuan rumah pun masak sedap-sedap semuanya...



ada chocolate fountain somemore...yum yum

Fatma and Mummy both were so pretty in purple...

Happy first birthday Fatma laling... semoga membesar menjadi anak yang solehah... happy , healthy and wealthy...

Ermmm sape pulak nak buat party ni ... bosanlah tadak project... hihihi..

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...