Sunday, 17 March 2013

DIY goodie bag

Hello adik adik... cumi dan ciki...

Jom kita buat goodie bag untuk party...

Bahan-bahan yang diperlukan adalah...

2 jenis gunting...
kertas warna, brown bag , gunting dan gam...

Pastikan adik-adik tahu guna gunting ye... tajam tu... nanti mak marah......tanggung sediri ye...

Lepas tu suruh lah sesape yang tahu pakai words printkan label lebih kurang macam ni...


Apa lagi, potonglah label tu... dan lekatkan kat kertas warna... lepas tu potong pula kertas warna tu... guna gunting bergerigi... herot sikit pun tak nampak sangat... ekekeh

Lipat bawah brown bag untuk senang dirikan bag tu nanti...

Tampal label dekat brown bag ( brown bag acik beli kat kedai bahan kek)



hemmm dah kering gam tu, bolehlah letak all  goodies kat dalamnya... pastikan cukup , separuh masuk bag, separuh lagi masuk mulut kecik... ( waaa ... lari budget acik!)



taadaaa....


reyok petok ehhh... yg penting isinya, bukan bag tu...

atau boleh buat cam ni... pakai masking tape ...



okay selamat mencuba... tata.. titi..tutu...

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...