Thursday, 7 March 2013

Ikan Bakar Simpang Ampat Melaka


Sebelum balik KL mestilah nak pekena asam pedas dulu... Melaka kan famaous dengan asam pedasnya.
Kedai ni dekat je dengan A famosa... bersebelahan dengan petrol station Petronas.


Tajuk kedai ni ikan bakar tapi waktu lunch tak de ikan bakar... malam baru depa bakar-membakar. Untuk lunch depa jual asam pedas... macam-macam jenis ikan ada... asam pedas tenggiri, asam pedas ikan pari dan lain-lain ( sebenarnya dah lupa lar ikan ape lagi ada... hehehe).



Ini ikan apa ntah... apalah teruk mak budak nih... nama ikan pun tak tahu... yang tahu makan ajerrr...
Tapi sedap ahh asam pedas ni... ada orang tu siap hirup lagi kuahnya... sapelah tu agaknya ye.. hihi



Kedai ni memang specialised kat asam pedas kot... so lauk pauknya tak lah berapa banyak sangat...
Jadi itu jer yang kami ambil untuk match dengan asam pedas... lupalah berapa set ambil...paling sikit pun mesti tiga set untuk kami tiga keluarga... plus nasi putih plus air minum ( sirap limau dan seangkatan dengannya ) semua sekali kosnya RM71.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...