Monday, 10 December 2012

6 Corner @ Senibong

So after a visit to JPO, we headed to Senibong for they said kalau dah sampai Johor tapi tak makan seafood kat sini... your visit tak sah... eh mana boleh macam ni...

From Skudai to Senibong rasa macam jauh sangat... atau kami dah kelaparan... hehehe.

Sebelum ke Johor , saya memang google tempat ni and terbaca tentang this restaurant... so walaupun banyak  restaurant ... bersusun-susun... dan semua pelayan setiap kedai menawarkan pakej masing-masing, kami carik juga 6 Corner ni...


Haaa... dah jumpa pun ... ianya terletak di tengah-tengah deretan....
Saya dan biras cari port yang baik untuk kami melantak... kami pilih untuk duduk bersila , makan kat meja jepun... di wakaf ... so that kalau budak-budak dah tak larat nak layan kami melantak dek kerana mengantuk..bolehlah baringkan jerr... bagus punya planning... tapi ruang perut agak terkepit sikit pada kedudukan begitu... hahaha.

Sememtara kami menyelesakan diri... Mr H dan adiknya pergi pilih menu yang hendak di ngap,,,

elok jer korang beratur ye... 
Mr H pilih ikan merah... yang di masak tiga rasa... harga menu ni RM120 ...

ikan merah  ke ni?? awat tak merah?
and they were recommended with this type of crab... katanya lagi sedap dari ketam bunga...

Eee ngerilah I tengok u...ntah-ntah you pun ngeri tengok I ... thehehe..
Ketam macam ni first time kami makan...kalau tengok rupanya... macam nak makan kereta kebal... tak lepas I ni... ketam bunga tu pun Mr H kena tolong kopekkan, kalau yang ni lagi-lagilah...


Ketam ni di masak dengan  telur masin... sedap giler rasa masakan ni... tapi kalau pilih ketam bunga rasanya lagi senang nak makan dan barulah puas menikmatinya..tapi terpulanglah atas selera dan kegagahan masing-masing ...hehehe.




Antara menu lain yang dipilih adalah butter prawn and sotong goreng tepung... sedap-sedap belaka...
Tapi punyalah sedap makan seafood ... tadak sape pun sentuh sup sayur tu... membazir jerr..memang rasa bersalah.. tapi perut dah penuh sangat...minta maaf ye sup sayur... sobsobsob...


Macam mana perut tak penuh... masa dok menunngu main menu sampai... jap-jap ade orang hantar otak-otak, lepas tu hantar pula jelly kelapa... lepas tu hantar pulak kacang rebus... ingat semua percuma... rupanya kena bayar... hehehe ... banyaklah sangat percuma ... hehehe

Untuk stater sajer kami kehabisan RM28 and main menu pulak RM308... but that was not the total damage for the night....


uhh sajerlah nak bagi keluar balik segala kalori+kolestrol yang masuk tadi... sabar ye Mr H...

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...