Friday, 7 December 2012

JPO - Johor Premium Outlets

Nak ke mana kita  hari ni ye ?... orang dok bercerita tentang barang-barang berjenama... murah kat sini... kenalah pegi kann... mak budak lebih excited dari yang lain...

Pulai Spring ade sediakan free shuttle... tapi bila dah ramai-ramai dengan si kenit ... baik pergi sendiri... tadi pun dah nampak sigboard ke JPO dari highway... senang kot nak redah sendiri....

Hujan dah turun... bergerimis... musim hujung-hujung tahun ... musim tengkujuh... hujan je lah semedang... dalam hati doa... janganlah hujan esok... crucial nak nice weather esok ni...

Rimas juga kalau hujan kat JPO ni ... pasal tadak parking berbumbung.... outlay bangunan ni pun banyak open space courtyard... payah juga kalo hujan...shaded walkway pun limited.

Kami yang kelaparan belum lunch lagi decided untuk attack JPO food court dulu... wahh nice and cozy ... banyak choice of food juga...


Harga? emm boleh tahan jugalah... of course bukan harga gerai... hehehe... nak-nak dekat dengan singapore kann


Bila dah banyak choice tak tahu pula nak makan ape ye... last-last budak-budak ni makan burger seketul sorang, adalah fries and salad.... jadi harga pun berbelas ringgit seketul. Luas juga food court ni... bila dah kenyang budak-budak dah tak reti dok diam pulak... kena cepat-cepat keluar ni... haru nanti....hehehe


Ok time untuk cuci mata... lebih baik lalu kat luar-luar aje.... kalau masuk kang budak-budak ni pegang- pegang barang buat macam kat pasar malam... kesianlah kat sales girls yang tak larat nak jeling-jeling dan berdebar-debar... hemm mak budak ni lagilah berdebar kann...

Tapi korang percaya ke mak budak boleh tahan lalu tepi intai sipi-sipi.... hehehe
Mestilah masuk juga kannn....
Lepas masuk, cepat pula keluar... nape ye? Lol ... lepas discount pun harga ribu riban lagi... maklumlah berjenama... kann... mak budak kena main kutu dululah.. hehehe

Uihhh tak laratlah nak jalan ... besar kawasan ni.... kalau datang berdua je dengan Mr H ... ok lah... tapi kalau dah bawak budak-budak... hemm depa penat... kita lagilah penat layan depa...

lepakk jap...
Actually kalau betul-betul datang untuk shopping... and pandai cari boleh dapat good bargain juga... walaupun kami cuma datang jalan-jalan  tengok tempat... sempat jugalah rembat few things for us...after discount, memang cheaper dari outlet kat KL ...

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...