Wednesday, 19 December 2012

Legoland Malaysia



Lama betul I simpan entry Legoland ni... banyak gambar nak upload... masa pula tidak mengizinkan.

When I planned nak ke legoland... which was done few months earlier ... I cuma fikir nak pergi hujung tahun waktu cuti sekolah... tidak terfikir langsung waktu- waktu macam tu biasanya musim hujan.

Bila dah hampir tarikh yang dipilih ke sana tiba... asyik hujan je kat KL dan khabarnya di belah selatan juga hujan... on the way ke Batu Pahat pun hujan lebat sangat... hampir tak nampak jalan.

Ticket dah beli kan... jadi tawakal je lah... dalam hati doa janganlah hujan masa nak ke Legoland nanti....

Tetapi bila hari tersebut tiba... hujan yang biasanya di belah petang... tiba-tiba bantai start di pagi hari pula... ingatkan nak pergi awal-awal pagi... lepas tu kalau hujan petang pun, hopefully dah cover satu Legoland dan balik bila hujan lebat turun...

Terdetik di hati... ohh Allah tidak makbul doa saya.... :-(

Demi anak-anak, percutian harus diteruskan.... selepas bersarapan di Pulai Spring... terkocoh-kocoh kami berangkat sebab nak singgah workshop tampal tayar dulu...





Jadinya sesampai saje di Legoland ... kami beli baju hujan dan payung... RM seratus lebih juga habis...Saya cakap dekat Dhia... inilah souvenir kita dari legoland... jangan minta souvenir lain ye... bukan ape ... macam tak sanggup jer nak beli... key chain pun sampai RM19 seketul...hehehe

Mr H suruh saya beli baju hujan size kanak-kanak utk saya.... well hello!!... I am an adult okay...


Hokk Alah... sudahnya pakai baju hujan gabak... labuh sampai ke buku lali... hehehe
Nasib baik  sekejap jer hujan... lepas tu berenti... tak sanggup rasanya nak berbaju hujan tu... sungguh rimas dan panas...
Layanlah gambar perjalanan kami menerokai legoland.... mak oiii... 6 ekar you... larat kerr?


Budak- budak que nak naik rides... punye panjang... mak budak tak payahlarr...


Seriouslyy... you all... takkan lah I gayat... takat naik rides macam tu... ehhss...


Can you sport me in the picture?.... banyakklah... I'm not Lego okay... hihi... cantik kann..
Riuh... budak-budak dok ...wahh! .... wow!... wehh... Mak budak join sekali...


No.... Aiz, tak payahlah tolong pakcik lego tu panjat-panjat....


Aizz... dengar cakap papa ye... kang papa masuk Aiz kat tong sampah ni....


Alololo... Aiz merajukkkk.... jalan kat rel keretapi daaa....
Kalau ye pun merajuk... kita makanlah dulu... orang cakap... pizza dan lasagna kat sini sedap...


Tapi kat restaurant ni tadaklah pulak pizza... nasi ayam adalah....rupanya pizza bukan kat sini tapi jauh lagi dekat dengan studio 4D tu...


Jadi makan jelah ape yang ada... Mr H pilih Fish and Chips dan saya....


makan spagghetti .... yang saya rasa tak berapa sedap... tambah pula makan dalam pinggan plastik... mana ada feel...
But be prepared food in here is not cheap... satu kepala boleh sampai RM 20.


Chef... chef... mama saya cakap, chef masak tak sedap.... dia masak lagi sedap...
Eh tak.. tak... mama saya tak buat sendiri pun sos spaghetti tu... dia pakai makcik kimball punya sos
Mama saya memang macam tu... chef layan je lah... hahahaha...


Ni kat studio 4D... punya panjang que... tapi nak juga tengok...


Daneen dah bersedia dengan spec 3D... abis tu nape cakap 4D... ohhh pasal bila filem tu ade salji and windy... econ and fan kat dalam studio tu pun blowing sakan bagi rasa macam dalam filem tu..itulah yang dikatakan 4D....
Best... best.. tumbs up untuk yang ini except for hero and heroin yang tak kacak dan cantik... maklumlah bersegi-segi muka depa... kena buat plastic surgery tu... hehehe...
Lepas tengok 4D memang kami cadang nak balik tapi Ayra nak sangat pergi castle ni.... nak cari prince hensem katanya...


Ayra ..Ayra... kalau kat sini semua orang bersegi-segi je nak... lepas tu keras macam plastik jer ... mana nak hensemnye... hehehe
Jom lah kita balik nak...
Seharian kami di sana.... walaupun jauh berbatu-batu... sampai labu betis mak dengan pak  pun keras macam batu..budak-budak ni steady je jalan..
sorang pun tak mengadu penat... yang paling heran ... si Aiz... Jalan kaki ... macho je tak minta dokong...
Cuaca pula mostly redup je sepanjang hari... wallah thats the best weather ever... coz kalau panas lah ... sure tak cukup bekal air yang kami bawa... thirsty all the times...
Selalu dengar orang cakap Allah tahu apa yang terbaik untuk kita... memang betul sangat-sangat... mengapa harus mencurigai... Allah ampunkan saya...




No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...