Thursday, 28 February 2013

Coconut shake original @ Klebang Melaka

Minggu lepas tak ade apa-apa pun yang special ... tapi kami decided nak bercuti dihujung minggu di Melaka. Terus minggu lepas menjadi sesuatu yang special... hehe.

Kami pergi tiga family... seperti biasa ... adik bongsu Mr H joint the trip... dia ni kan, pernah dok sekali dengan kitaorang masa dia bujang dulu... itu yang mostly kalau nak buat ape-ape... mesti komplot sama-sama... dah jadi part of family.

Kami tempah bunglow D'faro Afamosa, tapi bunglow tu private own... jadi harga lebih murah berbanding dengan pihak resort. Tapi check in time macam hotel juga... check in pukul 2, check out pukul 12 tghari.

So kami ke Klebang dulu sementara check in sebab kami sampai sana lebih kurang pukul 12.30 tengahari. Bila search kat tenet tertahu pasal coconut shake ni... dan kawan biras pun mengeshorkan juga kami ke sana.

Kalau dari KL , kedai Coconut Shake ni ade kat belah kanan jalan.. kalau dah nampak stesyen minyak Caltex.. confirmlah anda terlepas, sila u-turn balik macam kami ye.. hihi , memang mudah boleh terlepas sebab kat tepi jalan tu cuma nampak warung ni...



Yang ini sebenarnya kira macam drive thru untuk sesape yang nak tapau aje... kalau nak makan dan minum kena masuk ke dalam. Saya kira tapak kedai ini adalah rumah tokey coconut shake inilah... luas compound rumahnya... siap ada parking area yang besar ...


hemm semua yang parking tu adalah customer... memang sendatlah kedai makan ni... mat saleh Perancis pun datang sini gak... potpet2 dia berborak dgn anaknya... yang saya faham cuma nasi lemak... masa tu dia tanya anaknya nak makan nasi lemak agaknya ... kuikui.


Sesampai jer.. little ladies nak ke tandas dulu... biasalah kan... baik bereskan dulu ... nanti tengah ngap depa request ke tandas.. hilang pulak selera mak budak ( boleh bilang dengan jari selera mak budak hilang...jarang benar hilangnya... haha). Huiih lama betullah depa buat business... lepas sorang-sorang... nasib baik kat sebelah tandas ada arnab ni... layannn.


Inilah rupanya coconut shake tu... memanglah sedap... ade pulak ais krim vanilla satu scope kat atas tu. Kat sini nasi lemak bungkusnya pun sedap sangat.. selain dari tu cuma ada makanan ringan-ringan yang siap dibungkus seperti mihun goreng,mee goreng etc. Beraneka kuih muih juga ada dijual dengan harga 3 biji RM1 ringgit. Coconut shake seperti dalam gambar tu berharga RM1.50, dan nasi lemak pula RM1.20 sebungkus. A very fulfilling cheap lunch I would say.

2 comments:

  1. Salam..

    Rasa saya bukan stesyen minyak Esso, tapi Caltex..

    tk...

    ReplyDelete
  2. betul tu... boleh lupa lak..faktor umur lewteww... nanti saya edit. tq

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...