Wednesday, 13 February 2013

Le Pak Le Pak CNY

Ye memang kami lepak kat rumah je CNY break... kami tak sanggup nak menempuh jem.... dengar cerita sana sini jem bagai nak rak... tak pe lah kami dok rumah jerr.

Cuti 4 hari... emmm nak buat apa ye? tidur sepuas-puasnya?

Ingat boleh sangat sambung tidur pagi-pagi... rileks tak yah buat apa-apa...

Jangan nak mimpi... si Daneen pagi-pagi lagi dah mengamuk suruh buat kek..kek Barbie pulak tu... macam yang dia tengok kat youtube tu... macamlah mama dia ni terror sangat... jadik macam kek Ayra macam hari tu bolehlah... hahaha.

Tapi Daneen kalau bab mengamuk memang tak leh lawanlah... cakap tak cukup bahan pun bukan dia faham... hatta gula pun tinggal secawan jer ... hemm camne ni... rasa-rasa saya pun nak mengamuk juga... boleh gitu...

Ahhh tak tahan betul dengar rengetannya... gasaklah buat jer lah ... lagi pun boleh saya try gadget saya yang baru ni...



Sementara kek masak... prepare untuk breakfast dulu... tuna sandwich dan keropok lekor... imported from Ganu kita...

time ni Daneen dah senyum daa...

Meh, zoom sikit bagi korang terliur....


Ayra dan Dhia sibuk tanya... kita tak nak gi mana-mana ke cuti ni?.. haiyooo berapa kali mau cakap... kita lepak kat rumah jerr..

Sekoyong-koyong Ayra masuk dalam rumah... ambil tikar.. tak pe mama... kita picnic kat rumah pun tak pe..





Sambil makan sambil layan mereka berpicnic...menunggu sesuatu di dalam oven....



Haa dah masak pun kek coklat... ehh ni kek ke? brownies kot... atau errr bingka coklat... kuang-kuang-kuang... tak kisahlah ... asalkan Daneen fikir itu kek dan tak mengamuk lagi...


2 comments:

  1. syoknya lepak2 sambil makan kek cokelat kan..mmg betul sana sini jem..nak berjalan pon pikir byk kali..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zarin, lepak kat rumah pun sekejap je 4 hari tu... bila cuti dah habis rasa tak cukup pulak... dan of course malasnye nak gi kerja...hehehe

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...