Monday, 15 April 2013

DIY Food Label

Assalamualaikum Uols... harap semua sihat hendaknya...

Ayra dah makin baik dari chicken pox... kaedahnya Ayra kena cacar air... bukan campak.

Daun laksmana rupanya sama dengan daun semambu dan kalau kena cacar air... ubatnya buah anggur... hemmm Ayra tak makan buah la pulak...

Eh nak citer pasal Ayra ke , nak citer pasal food label ekk?

Okay jom buat food lable untuk party candy buffet...

bahan-bahannya...

gam, kertas warna, gunting, lidi satay dan tape...

lipat kertas warna ikut saiz yang dikehendaki... 


lepas tu letak lidi satay kat tengah-tengah... tapekan supaya kuat



Gunting label dan lekatkan...



Bila kering boleh gunting cam ni... tadaaa...dah siap

Atau boleh juga lekat terus pada balang macam ni...


Atau cam ni...


Atau pun buat cam ni...


Jimat dan murah!... makcik rasa cantik gaklah ni walaupun buatan sendiri... ape? tak cantik!!

Itu sebab gambar ambil kat project room yang gelap... project room tu bilik  rahsia ( Aiz panggil tu bilik gula-gula) jadi tak leh pasang lampu terang-terang nanti ada orang tau dan datang rembat gula-gula yang nak letak dalam goodie bag tu ( alasan no 1).... and somemore gambar ambil pakai hp canggih tu... (alasan no 2)... hemm tadak ka sesapa nak bagi hp ke, camera ke... tab ke.... birthday makcik dah nak doket ni ha... hehehe.





1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...