Friday, 26 April 2013

Red and White Birthday Partayyy...

Birthday Party yang ke 11 for my anak dara... Dhia tak minta pun tapi mama yang beria-ia nak buat... dah terbayang-bayang nak buat tu... nak buat ni... hehehe. Allah tu tahu mak budak ni suka buat parti-parti jadi dia bagi anak ramai sikit... bolehlah mak budak melepas gian hehehe. Bila bagitahu Mr H nak buat parti... dia cakap.... rasanya baru jer buat party kann.... bila bagitahu Rizq... dia tanya " Mama , mama nak buat parti untuk semua anak ker?... itulah response jejaka berdua... hehehe almaklum nanti depa yang kena kerah tolong itu... ini.

Two weeks before the chosen date for party, I made invitation cards for her to invite her close friends... only about 10 of them... so it was only a small girlie pool party....

Then I made 10 goodie packs for 10 lucky girls...


can u see the card kawen craft that I have made earlier?

This time I malas nak buat food labels so I just made menu card like this ( also guna card lame... recycle card raya hehe)



So as early as 5am  that day, I woke up to make all the menus that I already committed ....



Pavlova as requested by the birthday girl... 3 layer this time woot...woot... hampir runtuh masa nak potong hahaha. Since it was red and white theme... you only see red fruits because other colour fruits were hidden under the layers. Dhia memang peminat tegar pavlova....


My 'nasib baik menjadi' strawberry apam polkadot...comel kann... 


And of course kena buat Red velvets ... masuk dengan tema lah kann...

The venue must be on the roof top where the pool was placed ( habis sakit pinggang dok turun naik tangga.. aduhhh sape suruh.. )



Tetamu yang datang pun sangat sporting... derang pakai sume baju kaler merah...makcik 'like'. Mereka di jamu dengan mihoon goreng dan spaghetti bolognese before naik roof top. 


Jom layan more pictures... rela makcik berpanas nak ambil gambar ni semua... jadi kenalah tayang... hehehe













Every time buat Party, Daneen mesti claim itu birthday dia... iye kan ajelah... hehehe..tak kose nak layan


Opps this was not the birthday girl...
The real birthday girl  sudah besar...

 haha mama pakaikan rambut palsu ler... dah kena tutup aurat ehh

Nampak tak kawan-kawan Dhia dah tukar baju... nape ye?




 Seronok mereka mandi agaknya...tak sedar masa berlalu... riuh dengan suara mereka.


Menjelang senja baru semua berangkat pulang... ade parents yang dua tiga kali datang... anaknya tak settle lagi... hehehe... hopefully mereka semua had  fun... and hopefully menjadi kenangan indah untuk Dhia... Happy birthday dear daughter...  mama doakan semua yang terbaik buatmu. 

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...