Thursday, 31 January 2013

Everybody can fly...

AirAsia buat promotion bertubi-tubi... jadi sajelah kalau tak ter'click' and survey kan...mesti ramai yang cam tu...

Tapi ramai yang sedia maklum kalau nak promo ticket, kena ikut tarikh Airasia bukan tarikh kita... kalau ramai-ramai ... lagi lah susah nak book sebab limited availability... 

Jadi memang kena grab cepat-cepat kalo ade promo... memang berbaloi-baloi... 

Sape yang nak bercuti luar negara tu memang murah sangat...tapi kalau  pengiraan untuk kami cam ni lah pulak...

        murah+murah+murah+murah+murah+murah+murah = mahal..... hehehe

Jadi tak payahlah ke luar negara... kita balik kampung jer lah... hehehe

Tiket mungkin murah tapi final pay boleh sakit jiwa juga ... kalau check in luggage... ambil hot seat.. etc-etc...

Jadi untuk remain murah kami tak check in luggage...and biar Airasia locate dulu kami punya seats... untung-untung seat yang dia locate tu.. diletak in one group so... tukar mana yang perlu je..yang terpecah group tu... 

Our total payment for seven people pergi balik cuma RM404 saje... murah kan?... excited sangat...

Since kita nak bawa hand luggage jer... kalau saya dan Mr H je yang bawa beg... confirmlah tak cukup baju nak pakai kat kampung... jadi kami decided nak beli beg sorang satu...jadi semua bawa  beg masing-masing... senang gitu...

chomel kan?... saya suke...
kami beli dari a friend so boleh dapat murah sikit...tapi hakikatnya...beli beg lagi mahal dari ticket kapal terbanglah... hehehe..masa nak beli beg tu, Dhia cakap" mama papa ni beria sangat, macamlah nak pergi Paris..." tapi tak pe lah, beg kan long lasting... manalah tahu suatu hari nanti sampai kita anak beranak kat Paris... hehehe...

By the way kalo sape berminat nak beli beg ni... boleh order dengan saya...sila ke page Hardshell Luggage for kids.

Mari kita tengok aksi-aksi si kecil nak balik kampung... 


Adegan menguap no 1...


Adegan menguap no 2...



Adegan menarik beg...


Adegan menolak beg...


Ohhh nooo Aiz don't stop.... jalan terus.. terus... huahua...


    Ohh yes better behave.. we are about to take off... boleh caya ke?


See... I have told you... mana boleh dok diam lama-lama...


Fuhh!.. lega dah sampai... luckily it was only domestic destination... kalau poei oversea... poning kepalo den dengan kerenah si kecik berduo tu dalam kapal torbang...hehehe.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...