Wednesday, 23 January 2013

Night Safari @ ZooTaiping


Bandar Taiping memang cantik malam-malam ... penuh dengan neon... tapi sorry tak de photos... kami nak ke zoo taiping tapi round jap kat town... cari port makan malam.

Night safari open sampai pukul 11 malam benornya tapi kami takut kalo berenti makan kat town , lambat pula nak ke zoo... jadi kami decided nak dinner kat  zoo je...


Kat sini makanannya sempoi-sempoi aje... nasi goreng, mee goreng, sup etc... tapi nasi goreng kampung yang kami order boleh tahan sedapnya.

Lepas makan, terus pegi beli ticket... satu ticket harganya RM16 ... kalau untuk warga emas dan kanak-kanak dapat 10% discount.

Dah settle beli ticket.. kami tunggu keretapi ...( not really keretapi... more of a kepala truck tarik fews gerabak)... masa menunggu tu boleh tahan lama... ade kot 40 minutes... untuk dapat naik ketapi tu...ade small kiosk selling pop corn etc untuk jajan sambil tunggu... ade juga orang yang tak sabar.. depa jalan kaki jer...

Haa.. nampak tak kangaroo tu?

Night safari memang best... suasana malam yang sejuk... sambil mencuba nak tengok binatang dalam gelap... kami snap gambar tapi tak nampak ape lah...



Jauh juga kami round-round satu zoo... banyak binatang... ada harimau... gajah... buaya... zirafah... kuda belang... ade yang nampak, ada yang tak nampak... dah tidur atau masih berjaga...

My MIL tak berapa approve we all bawa budak pergi night safari... katanya malam-malam, keras kat tempat macam tu... knowing her saya dah boleh agak daa...ada betul juga yang dia cakap tu... tapi tak pe lah kan...since dah bawa dia sekali... sure dah macam-macam doa dia dah baca... jadi selamatlah kami... hehehe.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...