Tuesday, 8 January 2013

Scone

Ohho masih lagi boring nak makan asian breakfast .. paksa mama masak English breakfast pulak ye ..

Peti ais tu almost kosong .. dah tak de benda dalam palstik nak bukak masuk microwave.. benda dalam tin pun habis juga .. habis macam mana? Telur pun ade sebiji je .. hehe.

Ehh budak- budak ni buat bunyi-bunyian lah (bunyi tak puas hati)...ehs terpaksa tengok ape ada utk buat dah akhirnya kita berbreakfast dengan scone jerr .. taruk strawberry jem.. with tea... gaya-gaya english gitu..

Resipi Scone:-

2 1/2 cwn tepung self raising
200g butter
4 sudu besar gula halus
1/2 cwn susu sejat
Sebiji telur
Slice of lemon
1/4 sudu kecil soda bikarbonat

Gaul tepung,gula, soda dgn butter sejuk yg dipotong kecil2 - jadik macam serbuk roti

Perahkan lemon ke dalam susu, masuk telur dan pukul dan terus masukkan ke dlm tepung dan uli . Kalau lembik .. Tambah tepung sampai tak melekat kat tgn .

Bakar - 170 'c lebih kurang 20 min.

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...