Saturday, 12 January 2013

Ikan Bawal Goreng @ Pen Mutiara Penang

Apa-apa N3.. Penang... Alor Setar... Taiping adalah N3 qada 2012... hehehe ... makcik sibukkk ... nak buat camne...

Okay al- kisah anak buah yang kawen hari tu... dapat orang Kepala Batas Alor Setar... jadi berangkatlah kami ke sana... Depa ni antara kes... jumpa sat... berkenan... terus kawen... bukan yang merancang bertahun punye type... jadi semuanya segera.. hehehe ... termasuklah rancangan mengikut rombongan ni.... semua last minute arrangement, macam cara buat hantaran tu juga...

On the way ke sana kami plan nak pi makan bawal goreng... almaklum very famous wooo kat belah sana... tapi kami bertolak agak lewat dari KL jadi sampai pun lambat.... by the time kami sampai dah pukul 3 petang... hemm confirmlah semua bawal sudah dibaham... dok dalam perut orang dah time la ni.... pusing-pusing kami jumpa restoran Pen Mutiara Butterworth, outlet Taman Selat...


 Restoran ni popular dengan kari kepala ikan... tapi sebab bawal goreng dok ade dalam kepala kami... kami tetap pilih menu set bawal goreng...time tu dah dekat pukul 4 petang... nasib baik ade lagi bawal goreng kat sini...kalau tak .... melelehlah air liur kami... kempunan..




Ikan bawal besar yang segar... berkuahkan kari ikan yang kaw... dicicah dengan sambal kicap pekat... ummpp ... sedap... harga satu set adalah RM7.

Lepas kekenyangan... kami bawak budak-budak naik feri... dah dekat dengan jeti kan..




Tapi mereka tak dibenarkan keluar kereta...

Qila (cousin little ladies) ... first time naik feri... 
Dah sampai kat Pulau... hujan lah pulak... and the traffic was bad... jadi kami cuma pusing-pusing penang


Singgah beli jeruk dan biskut tanbum... lepas tu naik jambatan ke tanah besar balik...

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...