Thursday, 6 June 2013

Drive to Singapore

Haiii... semua bangun ... bangun... jom siap, kita nak pi singapore ni... !

Pagi-pagi dah kecoh mak budak... macamlah budak tu faham apa itu Singapore.

Lepas breakfast , check out... kami pun mulalah beratur...beratur dan beratur...




Tang sini berenti jap, hulur passport...


Terjengok-jengok abang kastam... tengok anak makcik... pastikan cukup 5 semuanya...

ahhh... settle kat  sini... terus naik tambak....




Riuh suara makcik... weii tengok tu... e eh laut la... eh eh tengok keta singapore nak masuk M'sia
haa tengok tu.... wah.. wah... suara makcik excited giler..


Kenalah bagi suara teruja... supaya mereka pun teruja... orang kata ... bagi energy sikit... hehehe
May be derang dok pikir... apalah mama ni... tak pernah tengok laut ker?


Ahh dah sampai dah kat check point Singapore...
Mr H kena turun buka belakang kereta...
Depa check lorr kot-kot bawa benda-benda terlarang...

Lepas tu sekali lagi hulur passport...

Laaa.. lupa nak ambil embarkment form kat hotel...kalau ambil boleh isi siap-siap... tak delah menggelabah nak completekan semua 7 forms tu... terketar-ketar tangan makcik tulis laju...
Mr H dok pressure... cepat sikit... kesian orang belakang...
Tangan bini ko nak cramp, ko tak kesian..?. waaa...




Dah settle tu... terus pi beli autopas... abang kastam Singapore bagi direction... dah betul dah... tapi confiuslah tengok gersang je tadak orang...
Dua kali Mr H pusing ...
baru nampak ada orang lain tengah pening-pening lalat macam kami juga,
 tak jumpa cari opis jual autopass tu... rupanya signage dah tersalah arah letaknya...


Bila dah masuk singapore... Mr H pula took over jadi tourist guide... maklum mak budak dah sama jakun dengan budak-budak... last time I datang sini masa I umur 10 tahun... bukan juga 10 tahun yang lepas... jadi bayangkanlah... hehehe

Reaction budak besar... Alaaa.... sama je macam KL?
habis ko ingat masuk Singapore ... ada salji mencurah-curah dari langit... sorry lah this is Asia okay
Mak bapak ko belum mampu nak bawa gi main salji... hehehe.



No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...