Friday, 7 June 2013

Restoran Zam Zam Singapura

Plan kami sesampai je Singapore... nak terjah Bugis Street.

Tapi tiba-tiba hujanlah pulak... susah nak parking dan heret budak berderet-deret.

Since dah nak dekat time lunch, tukar plan pi makan dulu.

Restoran ni popular kat Singapore di kalangan muslim, walaupun this is an Asian country yang ada orang melayu muslim... kena cari tempat makan halal, bukan macam kat Malaysia...  almost all kedai makan are halal.

Ada orang cakap sedap makan sini,tapi ada juga cakap tak sedap... mai saya contribute pendapat tekak saya lak...


Kat Singapore ni parking jangan sebarang-sebarang tempat... kena saman boleh kempis wallet...
tapi kellasss kat restoran ni siap ada dua orang tukang jaga parking... inilah yang dikatakan servis first class.

Masa kami sampai, tingkat bawah dah penuh... jadi kami dibawa ke atas... kedainya sampoi sangat..



Tak lama lepas kami duduk, orang dah mula ramai dan ada yang que untuk dapat tempat.



Kami ordered nasi biryani kambing, daging dan ayam... nasib baik tadak nasi biryani ikan ... kalo ade ... itu pun silap-silap I ordered juga ... maklum tamak nak rasa semua.


Murtabak daging- small plate SGD6

Murtabak ayam- small plate SGD6
Tak cukup beryani, tambah pula murtabak...sudahnya tapau bawak balik 1 plate biryani... murtabak pun bungkus juga.

Total cost for  food and drinks - SGD 41. Tentang rasa... biryani not bad... sedap tapi bukan sangggat sedap. Murtabak ayam sini  lembab intinya dan murtabak daging pula agak kering... sedap keduanya... tapi saya rasa murtabak Raja (KB) lagi ada Wow factor... eh ini bukan semangat kenegerian tau... ini pendapat tekak saya.
kat sini depa buat murtabak... Ayra tolong mama cover line nak ambil gambar... mama kan pemalu..tuii!

tengoklah skill I ambil gambar ... professional tu... gambar kubah kat cermin keta ye...
Restoran ni letaknya di Arab Street , opposite dengan Masjid Sultan.
Lepas makan, hujan dah reda... kami menapak ke parking area...


3 orang tourist ... yang perangai macam tourist.


aktiviti tunggu papa top up autopass.
Okay dah kenyang perut kami nak pi check in hotel dulu...

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...