Monday, 10 June 2013

Singapore - City Excursions

Sudah lepas solat dan caj balik bateri hp yang kong ( bateri cepat kong pasal guna papago ... but really helpful).... kami pun mulakan lah lawatan sambil belajar itu...

First Mr H ajak pergi Mustafa Centre ... nak beli perfume. Murah lah kot, pasal dia ye ye jer nak beli kat sini...


Tengok manusia  ... mak oii ramainya...gerenti murah ni...(wink wink!) 

Ada tak papago untuk dalam shopping centre? kalo ada bagus juga... boleh mengelak tempat-tempat yang tak patut pergi... macam kami, buka pintu jer... terus terbabas kat kedai toys... aduiii... terkebas menan sorang satu daa...

Abg Rizq tekan calculator nak shopping.. adush... anak omakk..

Memanglah ko tengok harga macam murah... eh eh tak sampai seratus you... tapi sing dollar you... bukan RM... haruslah ko kali/darab dulu... baru cakap murah. Punya kaya Mustafa ni ye... terlebih duit beli stok gamaknya pakcik nih sampai nak lalu pun muat-muat satu troli jer. Rimas budak-budak kecik nih... belum sekejap dah minta balik... ye lah korang dah dapat menan sorang satu... sibuk lah nak balik... mama ni tak dapat apa pun tau!

Rasa macam sekejap... tapi bila keluar, sudah gelap rupanya...


Kami terus pula ke Bugis Street.... tempat yang fames dengan souvenir tu...bolehlah beli keychain ke apa untuk kenang-kenangan... tapi budak-budak bukan reti nak hargai barang-barang cam gini...semua dok keriau lapar-lapar...

Mr H suruh masuk groceries yang ada kat situ beli apa yang patut...

ini lah yang patut itu.... weii tak pernah nampak ni kat M'sia la...
Bolehlah tahan kebisingan kejap, bagi makan gula-gula... hehehe

Definitely lah tidak menahan lapar.... bila Ayra sudah teresak-esak menangis menahan kelaparan... tak sampai hati menengoknya.. suh Mr H pi usha McD kat situ halal ke tak... nasib baik halal... punya lapar si Ayra ... first time makan burger tak buang sayur... tak sempat ... lapar sangat leteww.

Lepas dinner... mulalah mengantuk... kami nak sambung jalan-jalan... budak-budak ni pula nak balik tidur... sungguh tak adventurous betullah...

Hemm tak kiralah... kami pusing satu bandar dan bergerak ke Sand Marina Bay... mestilah nak kena tengok Merlion yang keluar air ikut mulut... Casino yang atas bangunannya macam ada kapal.




Parking kereta gak... suh mereka turun... nak jalan-jalan kat situ.. sebaik jer kami sampai... just nice untuk musical laser show... menarik sangat...

Nak bercamwhoring pun tak syok... gabra pun ade tengok camera-camera canggih yang flash sana flash sini... ini jelah gambar yang ter'cun' yang dapat kami snap...yang lain semua malap.


Along the bay ... ada restoran-restoran hebat... menawarkan ambience dan view yang cantik untuk customers...

Ayra  : bestnye kalo dapat makan kat sini...

Papa : Orang kaya  dapatlah makan kat sini...besok Ayra kawinlah dengan orang kaya... bolehlah makan   kat sini. 

Mama : kenapa pula Ayra nak kena kawin dengan orang kaya... besok Ayra pun boleh kaya ... tak perlu tunggu kawin dengan orang kaya baru boleh makan sini...( nada wanita ber'kaliber' yang memprotest dengan penuh keegoan)

Ayra : Tapi... 

Mama/Papa : ??

Ayra : Besok Ayra baru 8 tahun lah....

Hok aloh Ayra... potong stim perdebatan mama papa..kuikuikui. 

2 comments:

  1. Salam buat tuan rumah :)

    Anak i pun sebijik mcm tu, kalau dah dapat barang yg dihajati... diajaknya kita balik masa tu jugak. Nyampah tau.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha...memang betul...kalo tak ajak balik direct pun... tiba-tiba depa sakit kakilah....lenguh tanganla... mcm2... paham sangat. Thanks for singgah... you have a nice blog....so welcome your new member... hihi.

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...