Sunday, 9 June 2013

Fragrance Hotel Selegie

ape yang kelakar sgt tuuu...pengalaman pegi toilet ke?

Gambar di atas adalah gambar lobby hotel ni... bila kami sampai... terus penuh lobby tu...eh  kami tak de lah ramai sangat kannn.... jadi lobby tu lah yang kecik.. ngehngeh.

Meh kita tengok gambar bilik lak...

tak cukup lantai nak wrestling...
Bila masuk bilik jer... muka masing-masing moyok terus...

budak-budak bisik-bisik " heee tak best... kecik"... depa tak berani nak complain kuat-kuat... takut mak budak marah... haaa baru ko tahu tinggi rendah langit ye... terus terasa mewah hotel Puteri Pacific kat JB yang korang dok komplen tu... 

Anak-anak... meh mama nak cakap sikit...

1. Pertamanya... kalo bilik kecik... ko cakap bisik pun tak guna... mama dengar ok!

2. Keduanya ... Hotel kat JB tu company mama bayar... yang ini mama bayar... hahaha ikut size wallet ye

3. Ketiganya... cuti ini namanya "Cuti sambil belajar"... kita nak kenal negara orang lain... bukan nak bersantai kat bilik hotel je. Nanti kita akan dapat pengalaman baru.

Ayra budak "pandai" tu cepat sikit tangkapnya... terus menyampuk ...

" Ye mama... bagus kita dapat pengalaman ... dan pengalaman yang paling teruk untuk Ayra adalah pegi bilik air, tak de air nak basuh ...*tut*..."

Ye lah Ayra ... Mama faham... Ayra dan toilet sukar untuk dipisahkan... sabor je lah...

Kami tempah 2 bilik ... bilik air of course kecik juga dan tak de paip mahupun cebok... ko pikirlah sendiri camne nak survive... hehehe. Senario ini adalah biasa kat semua bilik air kat Singapore ni...

But in terms of location untuk " Singapore City Excursion" hotel ini adalah sangat strategik...

Hotel ini tidak menyediakan parking but just behind the hotel, about 5 minutes walking, ade public parking for little India Station ... so on weekend no fee will be charged... jadi ko tumpanglah sekereta. 


Entrance to Public Parking
The parking is next to Rex Cinema's parking... ada Rex Cinema you!

And before you reach the parking, there is a halal  restaurant... opposite the cinema.



Kami tak sempat pun nak makan kat sini... tak tahulah rasa makanan macam mana... but its halal... itu yang penting.

And another halal restaurant next to the juction to hotel from parking area...( hissh makcik tak reti nak bagi direction ... kekdahnya dekat-dekat situ lerr)


apa tajuk restoran ni???
Kira macam okaylah... the hotel eventhough small, it was clean and their receptionists were all helpful. There is a 7E next to the hotel , which is very handy for you to top up your autopass atau pun mineral water...( please do not consume tap water... was-was bab air ... kot recycle!) 

Since we only stayed for 1 night, tak sempat nak explore banyak tempat... nak celup kaki kat swimming pool pun tak sempat juga...( patut ambil hotel yang tak de swimming pool... murah sikit... hishh rugi..rugi!)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...