Sunday, 2 June 2013

Legoland Lagi

Musim cuti sekolah... musim panas.... musim family day...

Last time pegi tak perlu que nak masuk... this time...


haaa... hambikkk... ramainya manusia beratur...

Persediaan musim panas yang trantangtang.... bawa topi, mineral water, kipas tangan...


bapak cowboy dan anak-anaknya...
Belum apa-apa... dah rasa haus... mineral water tak padan... harus cari air sejuk dalam peti ais ... lima hinggit setin pun lima hinggitttlarr...beli 3 paket ribena... share 7 orang... hahaha jimat cermat itu harus...

Terliur nak menjilat ais krim yang sejuk dan sedap tu... belek-belek harga... Dhia yang chop saya kedekut (bukan kedekut naakkk!... tapi perbelanjaan berhemah) tu tiba-tiba insaf, cakap tak sanggup nak beli tengok harga mencekik darah... harus reward keinsafan beliau... dari nak beli... jadi tak jadi beli.... hahahah... ikut nasihat dia lah kannn...


I dok sini jer... teman Aiz, Daneen dan Ayra main...
Konon this time cover tempat yang tak sempat pergi hari tu...
naik few rides...

derang lah...
 iols kena jaga beg dan harta benda uols ( alasan seribu alasan)
... nak buat camne... idok naik, on the ground pun I boleh pusing...
so I confess, okay I gayatt..!!
tapi hok aloh ade orang tu naik rides ingat yang tinggi cam dalam gambar tu... penat leher jinjang I mendongak kot-kot nampak  topi cowboy... rupenya naik yang satu lagi tu... alah yang sebelah tak bape nak tinggi tu...itu pun dah pucat ... baik ngaku jer ...zaman kegemilangan sudah berlalu... hehehe.

Dek kerana ramai orang... tak sanggup nak que naik itu.. ini.... terus jer lah jalan-jalan...



But a least this time... we knew what we wanted to eat.... PiZZa... jommmm....


Oooo yeah we can see the shop oledy....

Mak oiii... ramai giler orang ... Mr H booked tempat ( kesian depa tak habis lagi makan... kami dah tercegak berdiri kat tepi...but it should be like that or else tak dpt tempat).. while Rizq and I que for food. Ade "family combo" that offered one large pizza, 4 mushroom soups and 4 drinks... untuk kami of coz 2 combos... after more than 30 minutes...mission accomplished.



Yess memang sedap... even the soup tu pun tasty...bestnya makan pizza panas dalam airconditioning restaurant... rasa macam dalam shhuuurrga...whoopss before another family stood near our table ... booking the place... so we had to hurry to give chances to others.



Lepas makan ... semua pun tak larat... nampak bantal dan tilam ajer... tiba-tiba semua rides dah tak leh nak naik sebab tak cukup tinggi... jadi moh lah kita balik..

kita pegi petrol station.... makan ice cream... magnum lagi... tak pe, ambiklah... murah tuu...




No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...