Monday, 8 July 2013

Jom kemas rumah untuk raya...



Ammboii... puasa pun belum

Rajinnya nak mengemas... hah jangan harap!!

Tak koserr... dengan budak kecik 2 orang tu... kemas dekat nak rayalah... kalau kemas sekarang... hancuss juga...

Mode rajin dah nak mai dah tu... adalah rasa aura rajin tu sikit-sikit...

Harap bila dah dekat raya ... aura rajin tu makin kuat... in sya Allah...

Sebetulnya bosan juga... dah dua tahun patern rumah dok gitu ajer... tak koserr nak alih-alih... Mr H pun now dah tak boleh nak ngankat berat-berat...ada harapanlah perabot tu tak beralih tempat... tapi anak bujang dah gagah perkasa... may be boleh divert harapan kat dia pulak... hehehe

Hari tu masa balik kampung sempatlah bermalam kat MIL sehari dan kat rumah saya semalam.

MIL tengah renovate rumah... so tak de pe yang menarik nak tunjuk...

Tapi heran bin ajaiblah kat mama saya... tabik spring betul bab kerajinan mama menghias rumah... camnelah dia ngankat perabot berat-berat tu with my father only... my father tu dah 71 years old tapi kuat lagi... tak mampu nak fikir eh....

Jom layan tempat-tempat yang diubahsuai...

entrance yg sangat jarang dipakai...selalu masuk rumah ikut anjung...


Wah.. wah... sofa baru... ada jer lah barang baru yang di beli...
dia berkenan kat sofa badang kat rumah saya tu... terus beli sofa ni ... yang of coz seribu kali lebih osem.



Bilik tidur... katil dah beralih arah... berat tu katil tu... heran camne lah diangkat berdua jer..



Diberi nafas baru

Bertukar ruang...

Haa... itu kisah mama dan rumahnya...

Ayah pula....


boleh nampak tak rusa tu?

sibuk dengan kandang rusa... extention and segmentation... ehs ehs ehs...


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...