Wednesday, 10 July 2013

Makan-makan Sebelum Ramadhan - A Trip To Broga


My  boss teringin nak santai-santai panjat bukit.... so dia mencadangkan kami join sekali.... kalau panjat-panjat bukit nih.... bukan santai untuk saya..... tapi sentap!
Jadi bila mereka bagi hint nak datang rumah lepas adegan memanjat.... suka bebenorlah coz saya tak perlu bagi alasan kenapa tak nak join panjat... seribu kali lagi senang bersusah-susah sikit kat dapur dari menawan Broga tu.... hiii tak koser.
Lagi pun nak susah apenye kalau menu main tempah jer... tinggal masak sikit-sikit je lagi tambah.
 malam sebelum tu.... saya buat food label.... saya buat bendera untuk tulis menu cam ni ;
Broke gal's Broga's Menu
No Say Lemak
Chapati janji ditepati
Apple  stumble crumble
Chocolate muffin free cholesterol,  no need to pay
Egg mayo sand witches
Stone  Scone
Gitewlah saya beria -ia sungguh. Tengah2 berangan nak ambil mangkuk , telungkupkan,  pastu curik play doh budak, tampal kat mangkuk buat bukit pas tu pacaklah bendera tu... cute kan.... time tu lah Mr H kacau.... tak yah lah nak beria- ia sangat.... janji masak semua yang awak plan tu cukup lerr.... haihhh..putus asa sungguh lah.... cuba support sikit semangat keanak-anakan I ni... 
Teruslah terbantut bukit broga play doh tu.... pastu kelam kelibut punya pasal .... bendera pun lupa nak letak... sampai la ni hilang tak dapat dikesan.... plan nak curik play doh anak... tapi bendera I yg kena curik....
Itule  tak dengar cakap laki  kannn....




Alhamdulillah sempat masak apa yang dirancang.... scone, apple crumble, chocolate chips muffin, egg mayo sandwich.... nasib ada orang baik hati datang tolong(tq Zara)... kira tak yah 
panjat bukit pun I dah berpeluh huhuhu...nasib baik juga saya tempah nasi lemak dan chapati.... kalau nak buat semua confirm tak sempat coz makan2 tu was for breakfast...




Majlis diakhiri dengan apple crumble with vanilla ice cream...


Sedap tak kak Ton masak?

SEDAP KAK TON... hehehe

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...