Sunday, 15 December 2013

Bird Paradise and Wildlife Park Langkawi.


Bangun pagi.... harus tengok nice view from the windows...


Rambut kusut masai pun tak apa...


Tengok tu... swimming pool sudah memanggil-manggil...


Nak jimat... breakfast kat luar je... banyak kedai around de Baron... sedap belako!.... but ingat orang kelate jer suka manis... orang Langkawi pun suka manis jugok weh.... orang kelate mintak air panas nak dilute teh tarik.... hok aloh... orang 
Langkawi dop pahe... depa panggil ayaq hangat... hehe.


 Melepas gian ....mandilah sampai kecut.


Tokma tokki .... teman cucu mandi manda
Sampai penat... tak nak ikut kami keluar, nak berehat kat bilik .

Kami kena keluar juga... pasal abang Rizq nak kena sit for MRSM kelayakan exam... manalah tahu ada rezeki...


Sukalah Aiz naik pregio ni... dia bole duduk depan.

Before pegi MRSM Langkawi, kami lunch dulu kat 
Pak Ya nasi ayam.


Wahh... khusyuk abang Rizq study last minute ehh...

Lama juga exam tu... so kami pergi ke Bird Paradise and Wildlife Park... dekat jer dengan Mrsm tu.


Tiket dewasa RM15 and kanak-kanak RM10 with mycard.


Masuk jer disambut oleh kakak-kakak tua ni...hello.... saya kakak muda, selamat berkenalan ya... ngehngeh.


F....f for flamingo...


Kak Dhia pakai tudung baru ... beli kat HIG semalam... wah so yellow.... as yellow as the wall...


As yellow as this bird...


As yellow as the flower kat entrance this park...


Papa suruh Aiz posing ... macam tu lak gayanya... mengantuk di siang hari ehh...


Banyaklah burung kat sini.... macam-macamlah jenis... kita tak pernah tengok...


Ada yang dok in individual cage... ada juga yang dok in big cage berjemaah...


But not only birds.... other animal pun ada... and they have activities like feeding the animals.... feed the dear.


Feed the koi...


And feed the kids....


Oiih.... penatnya..... its time to fetch Abang Rizq. 

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...