Tuesday, 24 December 2013

We sure will miss Langkawi...


While we were at the deck  that evening....


Saw this and ask soalan tak logic to Mr H...
You did this??
Somebody is proposing.... he said
Ouchh definitely not him....
Hok aloh...



Buat muka Puss in the boots..
So we had dinner at the deck too
Without the romantic setting....
All of us...


Tok Ki wanted to eat pizza
Masih kenyang makan nasi campur breakfast....hehehe 

So we ordered 3 large pizzas...
But the 'large' macam tak large pula...


So we tambah...


And we tambah..
End up we tapau... hihihi

Notice the romantic setting...?
We moved from deck to garden to sit under the tent
It was drizzling....

All that with drinks we paid RM107 only
And the pizzas were all yummy. 


While waiting for food ... we enjoyed  life dikir barat from expo next to hotel... tu tok ma senyum jer..kat langkawi dengar dikir barat pulak...hehe.

Esok nak balik dah.... 
Cepatnye habis 4 days...


We sure will miss beautiful Langkawi. 

The next morning... we checked out awal even though flite pukul 5 petang...we wanted to see Dataran Lang dekat-dekat pulak.

But before that we cari nasi lemak for breakfast...
Kalau kat KL nasi lemak ada merata tempat
Kat sini kami tak jumpa pulak
We masuk satu kedai yang nampak clean and cozy.
Kedai Atan kalo tak silap...bila tanya... dia kata ada nasi lemak ... jom jom....


Haa Inilah dia nasi lemak version kedai Atan.... nasi lemak kuning... lauk pauk dia macam nasi kandar.... tok ma tok ki ambil kari kepala ikan...that was my plate ... saya ambil ikan bilis ... ambil mood nasi lemak.... and telur sotong goreng... wow best tak yah berebut telur sotong. Sangat sedaplah nasi lemak kuning ni...


Okey dah sampai Dataran Lang.... apa lagi posing-posing lar.


Tok Ki tersenyum..


Gambar romantic tok ma and tok ki.

Then lepas posing-posing.... we terus ke airport


Singgah lunch kat Jom ikan Bakar..the restaurant is near to Airport...sedap ikan bakar... but cuma ada air asam for the dip... may be dip lain dah habis... I was looking for sambal kicap ...


We reached Airport early...coz banyak kerja metamatik nak buat... timbang... campur tolak ... keluar sini masuk sana...hehehe.

Akhirnya atas kepakaran perakaunan... berjaya bawa all things without extra cost for lugage(on top the earlier purchased during booking).

Tok ki biar jer kami settle all things... teringat sewaktu kita bergantung kepada dia untuk selesaikan urusan...rupanya kita sudah berganjak ke suatu fasa... tapi masih perasan diri ini masih kecil... masih berharap dia yang mengaturkan segala...pantasnya waktu.


Kita berdoa agar Allah panjangkan umur kita semua... agar boleh menikmati hari-hari bahagia seperti ini...


Panjangkan umur dan beri kesihatan yang baik untuk tok ma dan tok ki agar boleh melihat kaki-kaki kecil ini dewasa....in sya Allah. 





No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...