Friday, 13 December 2013

Wow... egg chocolate at Haji Ismail Group...D'Sa restaurant.


As usual ... AA tambang murah ... for a family of 9 we managed to get returned tickets for a little over a thousand. 



After the havoc... "papa saya tak boleh dengar " (due to pressure) Aiz told papa loudly that semua orang boleh dengar...huhu... we safely touched down.

Kami sewa pregio dengan cikgu Marzuki (0194499285), beliau pun ada homestay juga. Cikgu Zuki drove us to the hotel, since it was lunch time he recommended nasi kandar near De Baron...

Then check in ...golek-golek atas katil jap, sembahyang, tukar lens pakai spec, then kuar balik.

First isi minyaklah dulu....


Lepas isi diesel (peghrak...tak pernah isi diesel)... terus pegi HIG (Haji Ismail Group)...


Tu diooo....kompleks HIG yang baru...sebelah entrance, strategically nampaklah chocolates yang memanggil-manggil...huhuhu


Ohhh mama... nak egg chocolate...nak egg chocolate...!!


Mabuk sudaaaa....

Kami budget tak shopping banyak... nak beli pinggan mangkuk pun , naik air asia kan... kalo beli murah pun... jadi mahal bayar luggage pulak kaedahnya.... tapi bila nampak tudung sweet-sweet... irresistible lah pulak... tak pe... tudung senang masuk beg... kan Mr H?

Beg tok ki tok ma ... confirm beranak nih...

Shopping tak hingat.. kuar kompleks dah dinner time rupenya..

Moh isi perut ...

Mr H pernah makan ikan bakar kat D'Sa restoran... sgt sedap so bila ternampak D'Sa restoran ni terus kami stop... even though this was not the outlet yg dia pernah pegi tu...rupanya kat sini tak de ikan bakar rupe yg Mr H pernah makan...


Tapi after talk-talk and muka sedih some more. ..tuan kedai pun tunaikan permintaan.... marbeles sgt!


Some of the lauk... tengah tunggu butter prawn....tetiba ada orang buat hal....ehs ehs


Ada orang declared hari ni ... hari jadi saya yang ke enam kali dalam tahun ni.... jadi sila beli kek kat bakery sebelah ye... kalau tidak saya muncung.... nasib baik Daneen okay with this cute size cake... pencuci mulutlah kira ni...huhuhu

Lepas tu kami terus balik hotel... budget semua orang letih ... nak cari bantal zzzz....


Meleset harapan.... budak kecik dua orang tak reti penat... buka all egg chocolates... penat (campur suke) abang Rizq dan mama makan chocolate... depa excited nak tengok toys apa dalam tu.


Punye usaha Mr H susun ... nak ambil gambar sebelum hilang toys ni... we appreciate that dear... I sleep dululah.. nite-nite...

3 comments:

  1. Assalam,
    Pergi langkawi ke? Juju pun pegi 5-7/12 haritu. Kalau tau dan tarikh sama mesti boleh jumpakan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumusalam.... dah sihat ke? Kami pergi on 24-27 nov... tapi baru nak update... hehe.

      Delete
    2. Alhamdullilah ada kurangnya.Dah lepas 1st trimester.

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...