Tuesday, 10 December 2013

De Baron, Kuah Langkawi

Dah lama dah balik dari Langkawi...biasalah cerita dah basi baru nak terhegeh update...huhu. Okaylah sebelum tu kita cerita sedikit yang terkini....

Pagi tadi nak hantar nursery,  budak Aiz ni beraklah pulak... semerbak bau... tak kan nak hantar yang wangi-wangi macam tu... makcik basuhlah dulu... tengah syok basuh tu... si Daneen pulak datang terkepit-kepit.... tak tahan katanya ... nak wee wee

Hok aloh, bergilir dgn Aiz... makcik settle hal Aiz, tengah2 basuh tangan ... tetiba kain makcik pulak yang basah.... terus makcik takbir... Allahuakbar... ( dalam hati rasa nak azan terus)..huhu si Daneen punya kuasa semburan... 

aduh gimana sih... sudah lambat kalo nak tukar baju... tudung bagai... dah lah makcik belit tudung bagai nak rak tadi.


Tengoklah siap letak bunga ros lagi.... kalah bunga hidup kat bilik air opis ni tau... hihihik

So tak kan lah nak bukak balik kannn... 


Makcik tukar kain je lah... janji ade kaler matching sikit-sikit... jadiklah..kuikuikui... itu pun dah lambat 15 minit ke opis... haiyoo!

Okay citer basi pula...

Somewhere last year my father had viral fever yang agak critical
It had even affected his liver. When mama called asking us all to come home... memang macam-macamlah dalam kepala...
Masa tu saya really doa Allah panjangkan umur tok ki ... tak puas lagi nak bermanja ... banyak lagi yang nak buat untuk dia.
And one of the things yang saya nak buat adalah bawa tok ki bercuti... adalah sekali dulu bercuti dengan tok ma dan tok ki ke Melaka... lepas tu lama dah tak bawa derang betul-betul bercuti..
Selepas tok ki sakit .... seolah sedar masa itu berlalu terlalu pantas... kalau nak buat apa- apa ... tak boleh tunggu-tunggu.
Tak mampu bawa cuti oversea.... bawa je lah ke Langkawi
Tak mampu 4-5 star hotel, 3 star pun jadi...


Tok ma dan tok ki serius jer nak gi holiday... huhu teringat kg dah ker?


Yang happy ..my 3 little ladies..


My 3 musketeers...if Aiz has hp, he must be checking on something with it also... huhuhu.

De Baron is only a 3 star hotel...but....


The room is big and it has 2 double beds... so 2 rooms were enough for us all.


This was tok ma and tok ki's room.... Daneen nak jadi model katil lah pulop but its okay coz their beds and pillows were comfy enough for us.


 Bilik airnya biasa ajer but its clean.... each room has 4 towels.


They also provide sejadah in the drawer.


Coffee and tea guys? Apart from this they also have coway hot and cool water on each floor... so I took hot water for milk and replenish our cool drinks on our way out or in...sonang, makcik suke!


And the view from our windows were splendid.... terus rasa nak beli camera pulak ... huhuk. We requested in advance for the old wing to have the sea view.


And of course the kids love their swimming pool...siap ada lifeguard lagi...

Taa for now nanti kita story lagi...


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...