Thursday, 26 December 2013

Penangan 6D


Fuhh!... Akhirnya habis dah cerita Langkawi...hehe

Ni cerita pegi tengok wayang...
Biasalah cuti sekolah
Adalah permintaan-permintaan
setiap hujung minggu
Apa yang mampu ditunaikan ... kita tunaikanlah

Bila cakap nak pergi tengok wayang..
Si Daneen dan Aiz mati-mati tak nak pergi
 Mula tu heran juga, but then terfikir may be derang serik dengan 6D kat oriental village tu

Herm dah explain pun mereka tidak percaya
Terpaksa kelentong cakap pergi jalan-jalan
Tiket dah beli... we booked 3 couple seats

Kita nak tengok citer Frozen jer pun
Memang citer budak-budak
Rugilah kalau Daneen dan Aiz tak gi
Lagi pun nak tinggalkan kat sape...


Si Daneen buat muka ngeri... nangis tak nak masuk
Aiz??
Tak sempat nak snap picture dah lari lintang pukang
Aduhh... penat Abang Rizq mengejar...
Dah dapat... terus dokong bawa masuk
Dia tutup muka tak nak tengok... 
Few minutes juga nak convince citer bukan 6D


Tengok pin rambut tu.... 
Kakak-kakak nakal pakaikan kat Aiz pi tengok wayang
Okaylah mama got it
Nak kena potong rambut Aiz soon...huhu
I like his curls

But then....

Letih juga nak jawab... ini boy bukan girl
Dhia cerita... 
Masa kat transit/nursery... ada dua bilik kat bawah
One for girls, another one for boys
First day, when Aiz masuk bilik boys
All the boys in the room jerit...
"Apa ni... perempuan masuk bilik lelaki"
Hahaha...cannot imagine they panicking...

Lepas habis tengok wayang... kita shopping lah sikit
Ada kedai buat sales
Kita tak de maid... kena fold baju berbakul
Belek belek baju anak... banyak yang dah lusuh.. koyak celah kangkang... etc etc

So shopping tahap wajib... nak ganti baju seluar yang masuk cik tong...
Penat benornya shopping baju harian... kejap dah tak muat... yang muat... buruk, koyak etc
Jap jap shopping... jap jap shopping... 

So baju hari hari.. tak yah lah mahal-mahal... janji selesa.
Bagus sangat ada kedai buat sales! 50% ada... best buy ada

Tapi hati sedikit sakitlah shopping hari tu...
Makcik masuk kedai anak berderet...
Aiz pulak bukan reti dok diam...
Kejap lari sana... kejap lari sini
Kita faham... orang mungkin tak suka
Tapi... bukan mereka sentuh barang.. habis habis pun jatuh sakit sendiri... customer lain pun tak de masa tu.

No... dia tak tegur anak kita pun...
Kita yang terasa...
Macam tak best
Bila nak try baju...
Yang 50% boleh try
So kita try tengok ok ke idak..
Tak nak lah nak jimat 50%... jadi rugi pulak 50%

Yang best buy...
Dia cakap tak boleh try sebab dah murah...
Okay kita paham

Yang seluar leggings ...
Baru nak acu letak kat badan... tengok length tang mana
Dah kena tegur... tak boleh try ... takut nanti rosak leggings tu nanti orang lain tak mo beli.
Laa... bukan nak try la amoi
Letak kat badan pun tak boleh ke... bukan pakai!

Angin betullah... rasa macam tak pernah beli barang kat mall pulak dia buat kita... rasa macam tahap kita ni  mampu beli barang sales jer.. 

Apa salahnya being thrifty.... jimat cermat... orang kaya pun thrifty... lagi-lagilah kita ni...

Okaylah you all...kena stop, nak gi shopping...sales hujung tahun... bye..



No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...