Wednesday, 4 December 2013

Tok ma and Tok ki datang... we are going for a holiday... yeay!

Mek dah balik kg...
Ada sedara meninggal

 Tok Ma and Tok Ki datang....
Susah tok ma tok ki nak tinggalkan rumah
Sape nak jaga ayam rusa bagai...

Nak suruh mereka datang.... 
Kita ajak depa pegi holiday
Cakap tiket dah beli... hotel dah booked...hehe.

Kalau tok ma tok ki ada....
Kerjanya asyik makan ajer...
Kita suke... kite suke!



Tengoklah segala mok neko dari kampung... petai, kedondong... semua naik kapal terbang....huhuhu

Abang Rizq rajin tolong tok ma kat dapur..

Dah bibik tak de... sape lagi mama nak harap..


Bibik tak de, mama kemas peti ais... macam-macamlah yang lah ado.... buah-buahan dapat sebakul... kalau letak dalam plastik... manalah nak nampak

Mama kemas pulak laci kat dapur...


Mama jumpa ni.... rasanya mama tak beli benda alah ni...
Herm... anak bujang mama rupanya yang beli.... patut sangat Rizq in charge of dapur time bibik tak de ni... hahaha.

Sekali sekala tokma tokki turun KL ... 
Ayah long datang
Ciksu datang
Mummy jer yang tak boleh datang
Berkumpullah kita
Kalau tidak, susah juga nak berjumpa
Memasing sibuk ajer.


Semua lunch kat sini... tokma masak gulai betik
Sudah lunch kita makan cho'let kedondong dan betik muda(betik lagi...:-))


Eh yang putih kat tengah tu ketupat nasi... tok ma bawa...ketupat palas tak sempat nak snap pulak.

Untuk tea time... mama buat popia nestum
Kebetulan ada bahan dan ramai pulak peminatnya


Ni si Hana dengan si Ayra ... makan popia nestum ke makan nasi nih?

Bila dah habis popia...semua pun nak balik dah... mama pun  tak de lah nak halang ... pasal kain baju pun tak pack lagi.... kita nak bawa tokma tokki jalan-jalan ke Langkawi. 

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...