Wednesday, 1 May 2013

Little Ladies at Salon

Hemm bukan pokok aje perlu maintenance... manusia pun sama...kena trim dan potong mana yang perlu...tapi yang tang ini... bibik tak bolehlah... walau semangat masih kental tu...kikiki

Daneen senyum sikit...
Daneen before ke salon... mati-mati cakap " Aneen ak nak otong... Aneen akutttt"... bila sampai, dia yang dulu laju meluru naik atas kerusi tu...

Bila suruh senyum... gini pulak reactionnya...
Untuk Daneen dan Ayra upah potong rambut RM10 ... bila tanya Dhia berapa kena? Madam tu confius... eh ini kanak-kanak gak... baru 11 tahun...badan jer besar, explain Cik Dah yang ikut sama. Okaylah madam charge RM13 untuk Dhia... hemmm dia tak tahu... rambut Dhia yang lebat gilerr dan curly cam Aiz... bila Dhia bukak tudung memang dia terkezzut... dia ingat rambut Dhia sama cam Ayra dan Daneen.... heheh terus dia tanya... ini semua anak you ke? kenapa tak sama? hehehe kesian madam...harga dah charge ... tak leh tarik balik tau!

Ayra tak yah suruh senyum...
Ayra dah lama minta potong rambut... so mood dia memang happy jer...

tersengih aje...
Cuma mama yang agak sayang nak potong rambut dia yang panjang mengurai tu... ouchh!


Dhia tak habis lagi pilih style rambut...pilih Dhia jangan tak pilih... sesuai kerr?
Ayra tahu ajer nak rambut camne... dia pilih style china doll...

Daneen cuma potong sikit kat depan dan buat layered v shape kat belakang.... hiii saya tak berani nak suruh potong pendek... hari tu saya potong sikit jer rambut dia kat belakang... boleh dia suruh saya sambung balik rambut dia... berani ko??

Dhia pula yang asalnya nak potong boy cut tak jadi potong pendek sebab madam amoi suggested nipiskan aje volume rambut tu untuk nampak kemas... kalau potong pendek, nanti sat aje dah kembang balik... baguslah madam amoi ni... I like. Eerr uols boleh bayang tak rambut Dhia camne....


lebih kurang rambut Corbin Bleu tu...cuma ketak-ketak dia besar sikit ... eehh eh Dhia jangan marah ... mahal tu rambut cam tu... kekekeh.

makin bulat lak muka dia jadinya...
Si Daneen pejam mata dari awal sampai sudah... dah siaplah... dah boleh bukak mata...tarra...

Madam Amoii... apasal sikalang... meleka pun nampak macam lu...
Pada saya amat berbaloii harga yang dikenakan...salon selesa dan ber'air-cond' ... tapi duit saya habis gak...
Macam pokok nak kena beli baja... rambut pun nak ade baja juga...

Serum and treatment...

Tapi tak pe ... beli satu set... tapi pakai ramai-ramai... jimat gak! hehehe...


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...