Saturday, 19 October 2013

Bookworm and blogworm....

Assalammualaikum... dah bangun ker?... to my lovely followers... Cik Juju yang rajin tegur kita... Cik Zarin yang dah lama menyepi... are you ok dear?... my silent readers... kalo sekali sekala tegur kita... rasa macam seronok sangat... ramainya kawan.Kita ni sebetulnya pemalu dan tak pandai sangat nak berkawan dan menegur orang... memang suka sangat tengok orang yang ramah tamah... suka nak jadi macam tu... tengah mencubalah ni... kita cuba senyum banyak-banyak .. kekadang bila tiba-tiba ada strangers senyum kat kita.. kita terkejut pula... ohh rupa-rupanya kita tengah senyum sesorang... hehehe ... mungkin dia ingat kita senyum kat dia atau gelihati tengok kita senyum sesorang... tak kisahlah... kita lebarkan senyuman untuk dia.


Agaknya dah cerah kat luar tu... nanti sat lagi baru boleh selak langsir... ada orang masih tidur, ada tangan kecil peluk kita... 



Kita memang suka tengok pokok-pokok kat luar tu... harap tuan punya tanah tak buat rumah sampai bila bila... huhuhu ... kita beli rumah ni pun sebab berkenan depan rumah masih hijau... macam kat kampung... pagi-pagi boleh dengar burung-burung menyanyi.

Selalu berangan duduk di luar dalam kehijauan itu, kopi o panas dalam mug dan pisang goreng satu piring... baca buku sambil dengar radio lagu lancang kuning... hahaha... wah heaven..!

Sekarang ni susah sangat nak cari masa buat begitu...cerita pasal buku... herm... teringat si Ayra.... mengadu sebaik saya sampai dari office, tudung pun tak sempat buka lagi. Ada kes beratlah mama.... wah penggunaan bahasa.... kes berat apa pula( suspenlah juga kann). Ayra baru 124... Farah dah 126.... macamana ni.... tengahari tadi waktu rehat, Ayra tak makan pun, cuma minum air... nasib baik bawa air...

Ayra buat apa sampai tak makan... tanya saya... Ayra baca bukulah mama... nak penuhkan buku nilam... Bagus program nilam ni ye, gelakkan membaca... tidaklah susah untuk Ayra kerana dia memang suka membaca... Kak Dhia dulu pun ada masuk... dapat gangsa kot ... kalau Ayra dapat beat Farah... dapatlah gold agaknya.


Lunch time last Friday saya pegi beli buku untuk Ayra... tapi tersangkut beli untuk Aiz dan Daneen juga. Dah sekarang kak Dhia asyik beryou tube kat hp jer... mama beli buku yang tajuk korea tu... kot boleh menarik minat membaca tu balik.




Excited Daneen terus baca siap tunjuk pakai jari... walau mama dengar tak faham satu patah pun... hahaha. 




Aiz tried 3d spec for one of the books... Aiz ni tak dok diam.. dah lah mama ni pro ambil gambar... blurr habis... hehehe. 



Tak kata kat Dhia... sejak ade gadget mak neko nih... jarang nak pegang buku... ini buku-buku yang saya tengah baca kat office... yang menjemput rezeki tu baru beli... walhal islamic economy tu dok chapter 2 dah dekat separuh tahun, yang coaching tu dari tahun lepas baca tak habis-habis lagi.... kat rumah pun ada buku yang baca muqadimah pastu katup... hiii apa nak jadi.... itulah sekarang kan saya jadi blogworm. Dok mengadap tu jer lah... ni tengah dok baca khatam nak kenal mamatiamia.blogspot.... hihihi... uoals dah baca ker? Best tau... hihihi.

3 comments:

  1. Kak Ila,
    Sori lama dah tak blogwalking. Kurang sihat. Morning sickness yang teruk. Baru keluar wad.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Juju dear... kita tercomment pulak instead of reply, kita terre kan bab IT nih... nanti takut juju x baca pulak comment kita .. kita nak awak baca sebab nak ucap tahniah and take care ok...

      Delete
  2. Wah tahniah... tahniah Juju dear... x pe, kak ila dulu pun kalo preggy, morning sickness dasyat sangat... kalo boleh nak tidur jer... u take care ok... seronoknya nak dapat baby baru... no 3 kan?

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...