Saturday, 12 October 2013

The Grato... happy birthday dear Mr H

Saya dah pakat dengan anak-anak... beli present untuk papa dan bagi masa dinner nanti... 


Tapi pagi-pagi lagi saya dah hulur... saya tak tahan... dah lama simpan hadiah tu dalam lemari.


Anak-anak pun sama... ikut peel emaknya... papa balik jer memasing beratur bagi hadiah. Cer tengok cerita apa kat tv tu... tengah syok layan ni lah sekarang ni... haii la ni banyak pulak cerita kahwin terpaksa kan... tapi memang bestlah layan citer-citer cam gini... hehehe. 


Cute card yang Dhia buat untuk papa... itu pulak riben recyle... simpan lagi untuk hadiah seterusnya... ngehngeh.

Kalau tanya bebudak nak makan apa... confirmlah minta fast food, atau up sikit minta steak... selalu cam gitu... so kalau tekak cam rasa  nak pekena tom yam... baik jangan tanya...

Pastu kan... mak budak pulak sukalah pulak nak explore tempat dan rasa baru... mulalah tanya makcik gugel tu... adalah satu blog ni yang cerita makanan kat The Grato ni sedap sangat, sampai termimpi -mimpi... huish harus dicuba... atau adakah ini satu cubaan?

Memang dah tahu ambiance kedai  tak seberapa..tapi pada kami rasa tu yang lebih penting... jadi menujulah kami ke sana.... 

Tiada pelawaan mesra tuan kedai... kami tercari-cari tempat duduk... tapi yang kami nampak taik kucing yang dah kering tengah tengah ruang.. Mr H dah buat muka... dia memang anti sikit dgn kucing... saya walaupun suka kucing ... tapi bab taik ... anti juga... iyekkk!..buleh pulak tuan kedai tak perasan benda alah tu sampai dah kering pun ...

Mr H dah bagi isyarat nak gerak keluar pi tempat lain... huh macam ni tak tau pukul berapa lah boleh dinner.... saya ajak semua ke lot sebelah lagi... dan lupakan hal taik tu... janji tak nampak depan mata.

Birthday boy baik hatilah agreed to it...





Memang sedap... saya kalau makan sedap mesti nak pejam mata... goyang-goyang sikit... tapi tiap kali saya penjam mata... ternampak-nampak taik kucing tu ... aduyaiii.


2 comments:

  1. Dear Ila
    We came across your blog and thought you might be interested to attend our event.
    We will be having a free clinic consultation for parents with children who has feeding difficulties.
    The event will be happening very soon this week.
    We can send you the official invitation if you're interested.
    We hope to hear from you soon.
    Thanks.

    Nurul
    nfha_9802@yahoo.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam dear Nurul, if I can get the details please, thank you.

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...