Monday, 7 October 2013

Cuti Moral Support...dan layan penat.

Hari ini saya cuti...barulah dapat bercuti setelah menyiapkan budget... Abang Rizq ada paper science dan sejarah hari ni.... harap dia dapat buat dengan baik... mama dah janji tadi masa dia salam nak ke sekolah... nak solat hajat dan baca yasin... moga abang Rizq boleh jawab dengan tenang...

Masa kat PD badan rasa tidak selesa ... macam nak demam pun ada.. penat sangat.

Tapi bila tengok anak-anak ... penat itu letak dibelakang... melayan kerenah dan gelagat derang amat menceriakan jiwa... lupa kepenatan sekejap






Tak tahulah yang mana satu ultraman... yang mana satu raksasa... 


Yang pasti ...dua-dua sudah sakit... hehehe


Pagi ahad yang menenangkan... sambil menghirup teh o with a slice of lemon... sangat sedap dan menyegarkan



Sekarang ini memang malas nak keluar... macam syok pula lepak-lepak kat rumah ... kata Mr H. Memang betul, saya setuju... mungkin sebab bini dia lately macam rajin pulak ke dapur... tq to blog mamatiamia.. yang membuatkan memasak lauk pauk jadi lebih seronok..selama ni saya cuma rajin bab desert  aje sebab desert kan menarik tertarik dan gedebom (gedebak pun ye..)... yang lain tu malas sikit... takat goreng ikan ... boring jer tengok muka ikan tu... hihi... jadi sekarang saya explore bab lauk pauk kampung pulak... first time buat gulai ikan masuk belimbing buluh.



Time-time cam ginilah boleh buat kerja-kerja tertunggak cam ganti langsir... dan kerah anak-anak belajar berdikari... buat kerjarumah... bibik tak lama lagi nak balik kampung bercuti ( harap datang lagi...)..jadi boleh bantu mama nanti..


Sental lantai toilet ... belajar-belajarlah buat kerja sendiri.. nanti dah besar tak kekok nak buat.

Tapi bebudak dok rumah ajer ... bosan juga dia... maklum seminggu tak keluar kemana... bila bosan mulalah lapar... padahal baru makan nasi tengahari tak sampai 20 minit



Layanlah kelaparan dengan kek pisang pula... masa ni mama dah terasa penat datang balik... tapi bila tercium bau... anak-anak datang jengok... tanya mama masak apa... rasa bahagia...

Masa makan kek tu... anak-anak tanya lagi... malam ni makan apa mama?... lepas sorang-sorang datang bertanya... haii depa ni hahaha

Aiz pula tanya bila nak gi jalan-jalan... sekarang dah nak malam... mama pulak dah penat nak masuk dapur... nak makan kat luar pun malas... ajak papa pegi Mc'D drive thru jer lah... angkut 3 budak kecik... pelepas angin nak berjalan.

Bila perut dah kenyang..memasing sibuk cari ipad.. cari note... tapi semua dah habis bateri... tak sempat nak charge ... dari pagi dok melayan benda alah tu... so mama cakap malam ni semua tak boleh main gadget... jom mama baca story book.Suruh mereka pilih buku cerita ... ambil buku english tapi sibuk suruh mama baca melayu... mama tak larat nak translate.. mama cakap mama baca english aje... kalau tak tahu makna nanti tanyalah... Ayra tanya apa makna broken down... mama jawab rosak... Dhia tanya apa makna fix ... mama jawab baiki... Daneen pulak tanya what itu apa... mama jawab ... apa... terus Daneen nangis , ingat mama ejek dia... huhuhu...

okaylah stop dulu cerita... besok ada meeting... nak siapkan report... working from home...huhuhu



2 comments:

  1. Salam.. baru terjumpa blog ni, nice blog, dan salam perkenalan =)

    Baucar Maybank dah naik harga!

    ReplyDelete
    Replies
    1. W'Salam Mas Reena... glad that u like my blog... yours juga menarik.

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...