Tuesday, 22 October 2013

My Little Hiding Room

Hi...Buat apa tu?... eh menyorok pulak dia... don't be shy... saya tak makan orang punye.... hihihi.

Sape yang menyorok sebenarnya?  Saya ... saya! Menyorok dari anaklah selalunya sebab ada projek nak buat... macam buat goodie bags ke apa... derang pantang nampak saya... mesti nak suruh dok dekat mereka aje.. memanjai dan dimanjai... herm memanglah best dok main tak buat apa- apa kan ... layan mereka aje. Tetapi  kadang ada kerja yang perlu dibuat.... kalau nak masak aje pun kekadang seksa, Daneen jerit-jerit berebut barang dengan kakaknya, Aiz dok tarik kaki saya suruh naik atas teman dia tengok computer... yang penting nak saya selalu depan mata dia. Ada waktu kita boleh tarik perhatian mereka, get them involve in our activities.... but sometimes memang menguji kesabaran betul.


Kalau nak buat projek.... a aak bukan projek tu lah...hish uolls nih... projek kerastangan lah...saya selalu hiding kat bilik kecil ni... bilik ni kosong tak berpenghuni... jadi tempat tengok vcd atau main games. 

Dah lama tak jengah bilik... sekali bukak pintu ... hambik ko!


Adoiii...senak perut tengok... rupanya ada peminat juga bilik ni ye.


Makanya sabtu lepas concentrate kemas ni jer lah... yang lain serah kat bibik lah ye... nasib baik bibik tak balik cuti lagi... bibik pun tak lalu nak kemas bilik ni ... kenalah mama yang buat.


But before sinsing lengan kena siap breakfastlah... ada orang nak datang. Pepagi ajak Mr H cari kedai breakfast best... tapau jer lah...laksam, nasi kerabu,nasi berlauk, nasi dagang semua ada...




Sia-sia je letak bendera, kalo tak ade menu tersebut kann... wah brader semua pakai baju kemenangan ye...ker pakai dari semalam tu...hihi

Bila tamu dah balik, baru boleh pasang gear...



Dah siap phase 1, perut pun berkeroncong... tambah pula bau rendang ayam bibik wangi sampai ke atas...


Mr H pula nak makan daging goreng garing... daging korban... jadi saya kena stop dulu at phase 1 mengemas.



Memang seleralah makan nasi sekelurga... tambah pula cuaca sejuk nak hujan kat luar sana. Kat dapur, ada sup kaki tengah direneh untuk dinner malam nanti... rebus lama-lama... biar empuk  dan lembut.


Malam itu nak mengimbau kenangan sup cicah roti... tapi tak sedap cicah roti potato tu ... manis sangat... pakai roti sandwich empat segi tu barulah sedap.

Besoknya barulah saya dapat sambung balik kemas bilik kecil tu


Akhirnya berjaya mengemaskannya


Barulah seronok nak bertapa...hehehe


Tengoklah apa saya letak atas meja... patut kat dapur ni... tapi comel sangat saya letak je kat meja ni... jadi bahan angan-angan. Rasa macam nak beli mesin jahitlah pulak... bolehlah saya berkerastangan pakai fabric pula macam sarung bantal petak atas katil tu, saya jahit tangan masa kat London dulu...Waktu tu baru kawen, Mr H jadi cam Aiz la masa tu, perlukan sepenuh perhatian. Jadi Mr H tak bagi saya menjahit... nanti ralit tak peduli dia... hahaha apalah Mr H ni...


Baru nak layan angan-angan... dah masuk intruder kecik nih... herm nampaknya kena tunggu few years baru boleh beli mesin jahit gamaknya...

2 comments:

  1. Peeerrrggghhh!! Macam magic show... kejap lapar,kejap kenyang. Kejap serak, kejap kemas.. Eerrr.. tolong kemas rumah sVs boleh?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Psst ... kalo nak tahu... bertangguh dekat sebulan baru berkemas... dah tu , kemas bilik secoek tu riuh sekampung hahaha. Apa nak susah sVs... pintu kan ada... kita katup jer lah.

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...